Glutenfri müsli med nötter, frön, gojibär och äpple

Efter förra månadens müslifiasko och med ny spis/ugn har jag experimenterat fram den bästa glutenfria müslin. Du gör den enkelt på 40 minuter (max 10 minuters arbetstid!). Fiberrik med bara naturligt socker.

Gör så här: Blanda

5 dl glutenfria havregryn
1 dl boveteflingor
2 dl hackade hasselnötter
2 dl hackade valnötter
0,5 dl krossat linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl riven kokos/kokosflingor
2 msk torkade gojibär
1,5 dl russin
1 skalat stort äpple som du skär i tunna bitar
1 msk kanel
1 tsk salt
2 tsk vanilj

ordentligt på en plåt med kant och bakplåtspapper. Häll på

1,5 dl raposolja
2 dl apelsinjuice
flytande honung efter smak (ca 2-3 msk, kan uteslutas)

på alla torra ingredienser och mojsa runt ordentligt så allt blir lika genomblött. Platta till på plåten. Sätt in i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Låt svalna och häll upp i fin glasburk.

Posted in Frukost, Glutenkänslighet, Hemlagat, Recept

2 Comments

  • Vad enkelt det låter. O så gott det ser ut också. Nu får jag ju släpa hem halva Ica för detta vill jag ha 🙂

  • Med tanke på hur förstoppad min gubbe ser ut så ska jag fixa denna så snabbt som möjligt ;P