Recept: Kålpudding (4 pers)


400 gram blandfärs, ett litet vitkålshuvud, olja och sirap.


Strimla vitkålen. Ska man vara noga, och det ska man ju inte, ska det vara 700 gram. Ett litet huvud där man avstår från allra hårdaste mittbiten är ungefär lagom.


Stek kålen i rapsolja. Det brukar behövas två vändor i stekpannan, för det är en förfärlig massa kål.


Rör ihop blandfärsen med salt och peppar. Experimentera gärna med fler kryddor.


Häll sirap i kålen. Gott!!! Snåla inte, några matskedar kan du kosta på dig.


Lägg färsen under och kålen ovanpå i en stor ugnsfast form.


Sedan ska man hälla på 3 dl köttbuljong. Det glömmer jag ibland och det går bra ändå. Men det blir godare med mer vätska. Sedan kör du formen i ugnen i 175 grader i 45 minuter.


Under tiden kan du be souschefen smaka av…


… och vispa ihop grädde och fond i en stekpanna. (Vill du ha såsen såstjock så kan du hälla i maizena, men jag tycker rinnig sås är god och är dessutom lat så jag struntar i det.)


Servera kålpudding med gräddsås och lingon. Kokt potatis är också gott, helst då mandelpotatis.

3 reaktioner på ”Recept: Kålpudding (4 pers)”

  1. Jävlar vad gott det såg ut! Det där måste jag pröva nån dag :0)

  2. Jag äääälskar kålpudding men har aldrig lagat den själv. Detta ser ju dock så enkelt ut att jag faktiskt ska våga mig på att testa 🙂

  3. @alan Nu har jag och Frida bokat att ni ska komma hem till oss och äta kålpudding! Om det inte krockar med baby förstås.

    @annakaize Det ÄR så enkelt! Nästan allt jag lagar är skitenkelt. Nu när jag tänker efter kommer jag faktiskt inte på en enda krånglig rätt som jag kan/vill/orkar/har tid att laga.

Kommentarer är stängda.