Recept: Mangosalsa

salsa2

När det är varmt ute längtar jag ofelbart efter grönsaker. Har de senaste dagarna ätit bland annat insalata caprese och vitlöksfräst broccoli (och jag gillar inte ens broccoli). Och flera gånger i veckan gör jag en mangosalsa. Jag gör den efter jag-tager-vad-jag-haver-principen där alla möjliga grönsaker kan delta, de enda kraven jag har är mango, salt och rödlök. Och att bitarna är fint skurna, det ska vara små bitar i en salsa.

Igår gjorde jag min salsa på:

1 mango, skalad
2 mellanstora tomater
10 sugar snaps (kraftig, krispig släkting till sockerärta)
1/2 liten rödlök
1 avocado

Skär allt i småbitar, rör om. Jag smaksatte med olivolja, flingsalt, svartpeppar och lime.

Lime kan så klart bytas mot annan citrusfrukt, prova gärna olika (grapefruktsalsa någon?). Koriander är väldigt gott att ha i, men verkar inte finnas att få i hela Gävle, så då gick det bra utan. Finhackad chili är en annan vanlig salsa-ingrediens. Prova dig fram!

salsa1

Posted in Glutenkänslighet, Recept, Sommarmat and tagged as ,

Comments are closed.