Valborgstips – varma mackor i smörgåsjärn

I påsk kände jag ett starkt behov av varma mackor gjorda över öppen eld. Det går ju att lösa! Jag jagade iväg hela familjen dryga fem mil (nästgårds) till Sorsele, för där finns Eldmark. Eldmark är mest känt för sin bärbara eldstad Eldbox, men gör även smörgåsjärn i stål. Stål är lättare än det annars

Read more [+]

Bäst i påsk var råraka i muurikka

Potatis är min favoriträtt. Råraka kommer tvåa. Så gissa vad jag gör när jag har tillgång till rivjärn, muurikka och öppen eld! Tidigare i veckan såg jag på instagram att en bekant gjorde råraka i muurikka. Eftersom sourcream-chips är min favoritdel i kostcirkeln bestämde jag mig för att göra detsamma! Här där vi lantlivar oss

Read more [+]

Nytt familjenöje: Fritera

För länge sedan skaffade min mamma en fritös och som så mycket annat hos henne blev den liggande på köksmaskinskyrkogården (det vill säga: i ett skåp). Tills jag kom och räddade den. Sedan blev den liggande på min köksmaskinskyrkogård ett tag och först i lördags vågade jag använda den. Har haft skräckvisioner av uppflammande olja

Read more [+]

Familjeutflykt med vacuumförpackad picknick

En anledning att jag har valt att vara entreprenör istället för löntagare är att jag vill kunna ha hund. Ibland innebär det att hundar måste följa med på möten 45 mil bort (enkel väg) och då måste man ta bil och då är det bra att ha picknick med i bilen. I torsdags var en

Read more [+]

Vakuum – årets grej

En av de coolaste grejer jag har lärt mig under helgen är att vakuumförpacka saker. Vi snackar allt från brieost till soppor. Och det verkade så kul att jag, tja, kanske inte direkt stal, utan liksom råkade få med mig en vakuumförpackningsmaskin hem (den var kvarglömd, jag lovar) (eller kanske snarare att någon råkade vända

Read more [+]