Recenserat: Le Rouge

På bilden ovan ser du det glutenfria bröd en av huvudstadens dyraste restauranger, Le Rouge, erbjuder sina gäster. Det är en av flera anledningar till att jag inte kommer att gå dit igen. Men låt mig ta det från början. För flera år sedan firade jag min födelsedag på Le Rouge. Det var dyrt i

Read more [+]

Sommarens bästa rosé: Miraval

För ett par månader sedan anordnade jag tjejmiddag med tema rosé. Alla gäster kom med en flaska rosé och så jämförde vi. Populära på bordet vid detta amatörernas men storkonsumenternas rosévinstest var kändisviner (tips: Hannahs och Amandas är jätteäckligt) och kvällens favorit blev en okänd italienare, Albia. Som värdinnegåva fick jag under kvällen Miraval, Brad

Read more [+]

Testat: Moët et Chandon Ice Impérial

Det bästa med gäster är att de ofta kommer med nya smakupplevelser i present, som den nya champagnen Ice Impérial från Moët & Chandon, speciellt framtagen för att drickas med is. Det är en halvtorr champagne gjord på pinot noir, pinot meunier och chardonnay-druvor. Sällskapet igår försökte definiera skillnaden på den här och andra champagner.

Read more [+]

Testat: Kusmi Prince Vladimir, Thé Vert à la Rose, Chocolate-Epices

Jag har tur nog att ha gäster som kommer med fina värdinnegåvor när jag bjuder på kalas. Senast fick jag dessa mini-teburkar från Kusmi. När man som jag gillar smaker är det roligare att testa tre än att hitta en perfekt på en gång. Och när man som jag tycker att 219 kronor för en

Read more [+]

Testat: Delikatessen, Krukmakargatan 22, Stockholm

Franskt är tillbaka inbillar jag mig (Metropol Palais är tydligen inget att hänga i julgranen medan Café Facile är superbt). I lördags var jag på Delikatessen och åt tre förrätter, då jag inte fick feeling för någon av varmrätterna. Kompotten var blandad. Ostron är ju alltid ostron (det vill säga: så länge du inte blir

Read more [+]

Testat: The Flying Elk, Mälartorget, Stockholm

När jag och min kollega Christine äter, och det gör vi ganska ofta, så äter vi gärna kött och potatis. Hon är allergisk mot nötter, sesam, soja och baljväxter, samt gillar inte skaldjur och ost, medan jag inte tål gluten, så kött och potatis är ungefär vad som blir kvar att välja på.Jag skulle säga

Read more [+]

Stora racletteosttestet

Jag ska aldrig mer säga något taskigt om NK. Måhända att deras idéer är på många sätt gammeldags (och då menar jag inte klassiska utan just gammeldags), men när det innebär att det finns tre sorters racletteost i ostdisken är ingen gladare än jag! Raclette Berghof är en grottlagrad ost på komjölk, Raclette Fumée är

Read more [+]

Testat: Glutenfri semla från Friends of Adam

Att ge namn åt en katt, det är knepigt som katten, det finns inte många som duger till de’… Och lika svårt verkar det vara att baka glutenfria semlor. Glutenfria bakverk blir per definition kompakta och torra. Semlorna på Friends of Adam är inget undantag. Men vi tar det från början: Sedan jag upptäckte att

Read more [+]

Kaffeduell: Jura Impressa C5 vs Nescafé Dolce Gusto Circolo Automatic

För flera månader sedan inleddes ett aktivt testande av en maskin från Nescafé som gör så kallat kapselkaffe. Sambon är kaffesnobb, jag gillar kaffe som är utspätt med mycket mjölk eller kanske rentav lite grädde. Hans favorit är etiopiska bönor, min favorit är Löfgrens Lila frystorkat (serveras bland annat på Berns). Vi är två personer

Read more [+]