Om mosterullas.se

Jag som bloggar här heter Kicki Norman och är journalist. Till vardags driver jag tidningen och sajten Daisy Beauty, på den senare bloggar jag om skönhet. Jag har jobbat med några av Sveriges största tjejtidningar sedan 1997, jag har bloggat på olika platser sedan 2005. På kickinorman.com hittar du min första blogg. Jag har twittrat och instagrammat mat i åratal så det var bara en tidsfråga innan min matblogg skulle uppstå, vilken den gjorde 10 oktober 2012.

Jag är västerbottning vilket både präglar mina matval och min livssyn – varken mat eller folk från Västerbotten gör väsen av sig, men vi är lojala, högkvalitativa och funkar till både vardag och fest. Jag tål till min stora sorg varken gluten eller laktos (senast jag åt en god glutenfri pizza var i maj 2011) och mina intoleranser sätter spår i bloggen.

Jag är ingen teknisk kock, jag är en matglad amatör. Jag lagar fort och ibland fel, men oftast blir det bra och rejält. Jag äter gärna på resa, en gång lurade jag min sambo till Amsterdam för att äta på tvåstjärniga Le Ciel Bleu. Det var så klart en upplevelse men det var enstjärniga japanska Yamazoto i samma byggnad som var resans största behållning.

Stjärnor är kul men inget måste. Jag njuter lika mycket på presenningtäckta studentförfestpontonen Barking Crab i Boston (ljuvlig hummer!) som på ytterst eleganta Dinner by Heston Blumenthal i London (spännande molekylärgastronomi). Och mest njuter jag i mitt eget kök, där älg, mandelpotatis och säsongens råvaror dominerar. Mina två blandrashundar assisterar gärna i köket, min sambo lagar gärna kryddstarkt från Afrika eller Asien, och vi är alla fyra lika glada när vi får äta.

Salami och ost har en egen del i min kostcirkel. Paradrätten är kålpudding. Om jag bara fick äta en enda sak i resten av livet skulle jag välja potatis. Jag är känslig för konsistenser och gillar inte fiskig fisk. Jag har ännu bara en frys, mina föräldrar har fem och jag siktar på att bli lika välförsedd med blåbär, röding, vilt och svamp som dem. Jag äter heller två förrätter och varmrätt än vanlig trerätters. Efterrätter blir ofta tråkiga när man inte äter gluten och laktos.

Som journalist jobbar jag efter de svenska pressetiska reglerna. Det innebär att jag tar emot varuprover förutsättningslöst, aldrig mot löfte att skriva om dem. Varken mina åsikter eller mina blogginlägg är till salu. Jag är skolad i kritiskt tänkande och håller regelbundet föredrag om marknadsföringslagen och pressetik. Jag svarar gärna på frågor. Maila mig gärna på info at kickinorman punkt com.

4 reaktioner på ”Om mosterullas.se”

 1. Jag ser verkligen fram emot att följa även denna blogg. Du är fantastisk. Kram på dig 🙂

 2. Japp, då är jag såld på ytterligare en blogg. Har inhandlat en OBH prestige vacum maskin i helgen.. men hur 17 bär du dig åt för att vacumförpacka flytande saker? såg att du Vacum förpackade ett glas rödvin..
  Provade själv med oliver igår… det gick inte så bra.
  Kram
  Sarah

 3. Hej! Har en fråga om receptet på glutenfr1 tempura – är en kopp = en ”svensk” kopp typ 1,5 dl eller en amerikansk cup?

  1. Det är en amerikansk ”cup”. Lycka till med tempuran. Brukar bli sjukt god!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bästa maten från Tärnaby till New York