Topp 5: Stockholms bästa affärsfrukost

  

Det enda jag gillar mer än en bra frukostrestaurang är en bra hotellbar (I’m looking at you, hotel Q in Berlin!). Jag avskyr frukost på grund av tråkigt men älskar frukostmöten på grund av trevligt så jag är något av en affärsfrukostconnoisseur.  

På den här listan finns restauranger och kaféer som erbjuder frukost. Hotellfrukostar ingår inte, de är en helt egen kategori (kan inte låta bli att drömma mig tillbaka till Mandarin Oriental London). Notera att jag ännu inte frullat på Broms, som tydligen är mångas stockholmsfavorit, men i övrigt känner jag mig trygg i mitt urval. 

1. Riche

Stockholms bästa servispersonal alla tider på dygnet, stort utbud med allt från chiapudding till klassisk liten fralla och många tillbehör att beställa som sidorätter. Riktigt bra bacon! Hundar tillåtna på verandan. 

2. Nybrogatan 36

Frukosten är starkare i smak och koncept än både luncher och middagar. Magisk färskpressad apelsinjuice som verkligen är färskpressad, på plats, i stunden. 

3. Nytorget 6

Lyckas med konststycket att förena Östermalm och Söder. Mer eklektiskt utbud än fina kusinen på Nybrogatan 6, med skojiga juicer och smörgåsar, men fortfarande mycket elegant. Hundvänligt. 

4. Strandvägen 1

Börjar du bli less på restauranger som heter sin adress? Jag med. Men Strandvägen 1 får ändå vara med, inte bara på grund av roliga rätter utan också på grund av goda juicer och smoothies. Borde öppna juicebar!

5. Saturnus 

JA, det är dålig akustik och JA, de famösa jättekanelbullarna ligger öppet på disken så vem som helst kan nysa på dem, men det trumfas av de generösa och goda omeletterna. Bra ställe för dig som gillar varm choklad! Hundar tillåtna överallt. 

Bubblare: Grand Hôtel för pannkaksälskaren. 

Inte ens nära: Grodan med sin tvära personal och flytande äggröra. Wienercaféet med sina fåniga äggröror i snapsglas. 

  Det här gölliga underbettet var på Riche igår.