Nu kanske du inte riktigt förstår vad som är på bilderna. Vem bränner upp en sagokaffekanna? Vem har arrangerat ett stilleben med en liten konstig kniv och en fossilerad bajskorv? Jo, förstår du, så här gör vi i norr. Vi kokar kaffet över en öppen eld och njuter av den rökiga smaken. Och vi torkar kött, skär det i små flan och äter som snacks, väldigt bra under långa skoterturer i fjällen.
Det torkade köttet är faktiskt det godaste jag vet. Jag kan äta säkert ett kilo kött om det är torkat och sönderskuret. Dels är det salt, vilket är det bästa jag vet, dels är det inte speciellt fett, sÃ¥ du blir inte mätt sÃ¥ snabbt. ”Torrkött” finns bÃ¥de pÃ¥ älg och ren, samt enbart saltat eller lättrökt och saltat. Min favorit är älg utan rök, och dÃ¥ min förträffliga pappa bÃ¥de jagar älg, gör saltlag och torkar kött är det här en delikatess jag har tillgÃ¥ng till Ã¥ret om. Lyckos mig!