Restaurangtips London: Gymkhana

Pärlhöna, basmatiris, dal och glutenfritt specialbröd till mig.
Jag är inte speciellt förtjust i indisk mat. Mina favoritkök är det svenska och det italienska, Asien kommer längre ner på listan. Men jag lever med en man som tycker indiskt är fantastiskt, så när vi reser letar jag ofta efter indisk mat som kan tilltala oss båda. Och jag är väldigt glad att jag tar mig tid att leta för då hittar vi ljuvliga ställen som Gymkhana. 

Gymkhana kallar sig själv för en ”social club”, och spelar på kolonialtidens medlemsklubbar för överklassen, exempelvis genom att sätta upp svartvita foton på cricketspelare på väggarna och ha poloklubbor i sin logotyp. Baren är liten men har en skojig cocktailmeny där du kan hitta ingredienser som masala, teer och olika blommiga smaksättare. Du kan också få femton olika gin & tonics. Baren är liten men populär, ett perfekt aw-ställe för de lite mer medvetna slipsnissarna i Mayfair. 

Maten ska lämpligen delas och serveras följaktligen i grytor och pannor för vidare självservering. Från våra svenska indiska restauranger är vi vana vid olika blöta grytor, på Gymkhana är flera maträtter ”torra” vid jämförelse. Bäst är pepparfisken på förrättslistan (ej på bild – åt upp den mycket fort). Det finns en glutenfri meny och kocken byter enkelt ut naan mot ett glutenfritt, jättegott bröd med timjan. Kocken är heller inte rädd för kryddor, så den som föredrar mildare smaker bör poängtera detta för servisen. 

Jag försöker komma på om jag någonsin ätit bättre indisk mat och jag tror faktiskt inte det. En ny favoritrestaurang!

Kycklingvingar.

God glutenfri öl i kyld metallmugg.

Gymkhana – hit ska vi gå tillbaka.
In English: New Indian favourite restaurant in London: Gymkhana.