Det här åt jag till middag idag. Makaronilåda med grönsaker, ungefär. Det är ju ingen hemlighet att glutenfri pasta behöver extra piff för att inte smaka… glutenfri pasta, så här är min makaronilåda.
Sempers Fusilli är en av de mindre äckliga glutenfria pastasorterna. Så när jag har satt på pastavatten så hackar jag en stor gul lök lök, river två stora morötter och skär broccolihuvudet i buketter. Sedan strimlar jag två paket bacon.
Jag kokar broccolin.
Jag steker löken.
När löken böar bli lite genomskinlig lägger jag i de rivna morötterna och steker lite till.
Ungefär här är det också dags att lägga pastan i det kokande vattnet. Sedan stekar jag baconet.
Det tar lite tid, så medan baconet steks så river jag ett par deciliter av en god lagrad ost.
Sedan blandar jag alla stekta saker i en stor ugnsfast form.
Ungefär här är pastan kokt så jag häller vattnet av den. Sedan gör jag en äggstanning på tre ägg och 3 dl grädde/mjölk som jag vispar ihop i en skål med en gaffel.
Jag rör runt i den ugnsfasta formen och lägger också ditt svartpeppar och drygt hälften av den rivna osten.
Sedan ställer jag den i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Då lägger jag på resten av osten och kör den 15 minuter till.
Och sedan kan två hungriga personer äta upp den här goda gratängen som egentligen borde räcka till dubbelt så många.
Jag är oerhört förtjust i ditt sätt att laga mat o din beskrivning av hur du gör det. Inga krångligheter liksom utan det är bara att köra på. ”Cooking for dummies” men på ett mkt inspirerande sätt. Jag får LUST att laga det du gjort, o när jag gjort det så gör det alltid succé. Tänk så roligt om du kunde göra en videoblogg av det… Du kan väl göra ett inlägg bara så att man ser hur det blir? Jag tror att det skulle bli en enorm hit jag. Tack för ytterligare en supergod rätt 🙂