Restaurangtips i Paris: La Maison Blanche 

Förrätt: Ägg med tryffelmajo och tryffel.

Har jag sagt att jag har världens bästa jobb? Förutom att jag verkligen uppskattar skönhetsbranschens spännande utveckling med många innovationer, och att tidningsmakande verkligen passar mig (jag är ju chefredaktör på skönhetsmagasinet Daisy Beauty till vardags), så får jag också resa. Och uppleva nya, fantastiska, lyxiga måltider på underbara restauranger. 

Idag äter jag lunch på Maison Blanche i Paris, tack vare hudvårdsmärket Filorga. Och det är en väldigt trevlig sak att få göra. Trots att Paris är dimmigt och den vanligtvis fina utsikten följaktligen mjölkig, så är det här fine dining på toppnivå. Maten är jättebra, servicen är ännu bättre och vinerna är FANTASTISKA. 

Till huvudrätt idag hittade jag ett ankbröst som i sig var fantastiskt. På ankbröstet låg två små löv, som visade sig vara spiskumminblad. Så väldigt speciell och härlig smak! Doften är parfymig, smaken som en blandning av spiskummin och granskott med besk eftersmak. Det mest intressanta på hela rätten!

Ankbröstet serveras med bland annat rabarber. (Huvudrätt.)

Pre-dessert: Pärongazpacho.
Efterrätt: Färska fikon, inkokta fikon, yogurtsorbet.

In English: Great modern French cuisine at La Maison Blanche in Paris. Extra points for the cumin leaves and the yoghurt sorbet.