Sommarens bästa rosé: Miraval

140710 rose1

För ett par månader sedan anordnade jag tjejmiddag med tema rosé. Alla gäster kom med en flaska rosé och så jämförde vi. Populära på bordet vid detta amatörernas men storkonsumenternas rosévinstest var kändisviner (tips: Hannahs och Amandas är jätteäckligt) och kvällens favorit blev en okänd italienare, Albia. Som värdinnegåva fick jag under kvällen Miraval, Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin från Provence. Förra veckan vågade jag dricka det (jo, jag är naturligt skeptisk mot kändisviner) och blev positivt överraskad! Det är verkligen ett rosévin som både ser ut och smakar som i Provence: ljust, inte alltför bärigt eller sött, läckert till mat.

Glad i hågen spatserade jag till Systembolaget och skulle köpa på mig en låda eller två, trots att det kostade 149 kr/flaskan. Tyvärr är vinet inte bara slut i Sverige utan i hela världen för någon jävel på Wine Spectator har utsett detta till världens bästa rosévin.

Nu blir det vitt och rött resten av sommaren. Att det ska vara så svårt att hitta ett vettigt rosé!