Starbucks Reserve: en mer elegant snabbkaffe


Starbucks är en kafékedja som ständigt förnyar sig, nu senaste med premiumkonceptet Reserve. På Litchfield Street i Londons Covent Garden finns Europas första Starbucks Reserve, där du har bordsservering, mycket personal, modern inredning och mer intressanta menyalternativ (hello, gluten free falafel wrap)! Och så finns förstås fint kaffe: Reserve-kaffet kommer i många varianter men har gemensamt att det rostas mindre åt gången och smakerna kommer fram bättre. 

Idag finns Reserve på i Seattle i hemlandet USA, förutom i London. Det ska öppna några fler, men bara tre vad jag förstår. Ett trevligt ställe att ta en fika på! 

Espresson görs på Microblend No 11, en magisk blandning av 70% Guatemala Antigua and 30% Sun-Dried Ethiopia, som har bäriga noter. Blandningen sägs passa till efterrätter eftersom kaffet är fylligt och chokladigt, enligt Starbucks. Jag har aldrig smakat något liknande: runt, snällt, många olika smaker på en bas av kraftig och lite besk kaffesmak. Det mest intressanta kaffet jag har druckit på länge! 

En reaktion på ”Starbucks Reserve: en mer elegant snabbkaffe”

  1. Guatemala Antigua-kaffa? Finns inget godare.
    DIT ska vi gå! Och inte så långt från hotellet…

Kommentarer är stängda.