Stockholms bästa julbord: Fjäderholmarnas krog

Jag har ju inte ätit Stockholms alla julbord, och framför allt inte i år, men under många år gick jag och mina vänner all-in på dyra och bra julbord. De flesta människor julbordar ju med jobbet, vilket kan ta en ände med förskräckelse, så vi gjorde julbordet till en personlig och minnesvärd tradition istället. Vi scoutade och testade  alla de finaste krogarna. Vi åt allt från Vaxholms viltspecialiserade julbord (och då menar jag inte kastellet! huvva!) till Grand Hôtel verandas förfinade lyx till Js onödigt haussade skaldjurshistoria.

Ända tills vi kom till Fjäderholmarnas Krog. För sedan dess kan jag inte äta julbord någon annanstans.

För att vara tydlig: Jag hatar Fjäderholmarna. Mest för att folk från storstaden inbillar sig att du kan uppleva natuuuuuren på Fjäderholmarna, trots att du hittar ett tuggummi på varje grässtrå och en turist i varje buske. Fjäderholmarna är en förort som några affärsgenier har lyckats lansera som genuin bara för att det finns några röda träbyggnader där.

Bortser du från det, och tittar på Fjäderholmarnas krog, där stjärnkocken Gert Klötzke håller hov i december varje år, så är Fjäderholmarna en läcker, unik, vällagad, traditionell och samtidigt modern matupplevelse. Om du tycker om mat och ska uppleva endast ett julbord i år, eller har möjlighet att bortse från budget och får välja själv, välj Fjäderholmarna.

2 reaktioner på ”Stockholms bästa julbord: Fjäderholmarnas krog”

  1. Ohhh är det sant? Bra tips! Jag har blivit ombedd att boka ett av alla våra miljoner julbord (för att smörja mig lite tror jag då jag inte vill gå på julbord alls).. o ch det skulle vara ”närma Gamla Stan”. Båten är ju närma…. hehehe.

Kommentarer är stängda.