Kebaben har blivit trendig tack vare nyöppnade Meat On A Stick i Vasastan som, trots barnsjukdomar som plötsligt måndagsstängt och lång väntetid, serverar modern kebab med inspiration från världens alla hörn. Vem trodde att kebab med parmesan var en vinnare liksom?
Det har varit en allmän uppfattning i Stockholm ända sedan 90-talet att Folkets kebab och dess kolgrill på Folkungagatan har monterat ihop stans bästa skurna kött i bröd.
Fina ställen båda två. Ändra trumfas de av Palmyra Kebab, en restaurang med grillmojskänsla på ofördelaktig adress i Årsta. Av tre skäl:
1. Det kryddade riset är magiskt.
2. Vitlöksaiolin ett genidrag.
3. De syrade rotsakerna (gömd under salladen på bilden) perfekta.
Köttet är också fantastiskt gott. Eftersom kebabkött innehåller gluten är jag hänvisad till kyckling, som är nom nom. Vänner som äter kebabkött intygar att även det är smaskigt.
Palmyra är just nu det enda stället i Stockholms vara kebab jag längtar efter. OBS! Inte alls lika fantastiskt utan kryddriset. Kryddriset ett absolut måste.