Restaurangtips New York: Restaurang Senza gluten

Senza Gluten, 206 Sullivan Street, New York.
Det är inte lätt att äta glutenfritt i New York, men det går! På en av de lugnare gatorna i SoHo ligger Senza Gluten, en restaurang där allt på menyn är glutenfritt. Brödet som anländer i brödkorg innan maten, och som ska doppas i en pepprig och rund olivolja, är glutenfritt. Den krämiga, likördränkta tiramisun är glutenfri. De fyra ölsorterna – inklusive en trendig IPA – på menyn är glutenfria. Och dessutom är den glutenfria pastan god

Jag halkade in på en sen lunch och beställde min absoluta favoritpasta Spagetti Vongole. Visserligen hade kocken snålat med både hjärtmusslorna och saltet, men för dig som liksom jag nästan aldrig kan äta maträtter som bygger på att pastan smakar pasta är Spagetti vongolen på Senza Gluten rena lotterivinsten! Pastan smakar varken majs eller pappkartong och är dessutom kokt al dente. Till och med mitt glutentoleranta sällskap tyckte hon inte kände skillnad på denna glutenfria spagetti och annan pasta. 

När måltiden sedan avslutas med en fast men kladdig tiramisu med tydlig likörsmak som kontrast till mascarponekrämens gräddighet förstår jag varför stället är fullbokat nästan jämt. 

Glutenfri spagetti vongole.
Glutenfri öl.
Glutenfri tiramisu.