Recept: Berberekycklinggryta (3 pers)


Börja koka ris. Strimla 1 gul lök, skiva tre 3 vitlöksklyftor och fräs i 1 dl olja.


Slanta två morötter, hacka en paprika grovt och lägg i grytan.


Tillsätt ungefär 2 matskedar berbere (etiopisk kryddblandning).


Tillsätt 2 msk tomatpuré.


Tillsätt 2 tärnade kycklingbröst. (Enklare att tärna om kycklingen är halvfrusen.)


Tillsätt 4 dl vatten och valfri buljongtärning. Låt koka minst 5-10 minuter. Smaka av och tillsätt ev salt och spiskummin.

Servera goda grytan med riset, som brukar bli klart strax före grytan. Har du andra grönsaker hemma kan du så klart använda dem också. Jag hade exempelvis en öppnad påse bladspenat som jag slängde i. Tomater, fint tärnad zucchini och andra gröna blad är också gott, liksom ärtor och andra löksorter.
Tricket här är att inte snåla på oljan, då berbere behöver fett för att bli riktigt gott. Jag använder så mycket att grytbotten täcks ordentligt, och kör rapsolja.


En reaktion på ”Recept: Berberekycklinggryta (3 pers)”

  1. Mums! Tack för fina, instruktiva bilder. Till o med ett KöksPucko som jag fattar ju hur man ska göra 🙂

Kommentarer är stängda.