Idag: Rawfalafel från Yogayama, hängmörad biff från Pontus

Idag är det så kallade ”pressdagar”. Det innebär att journalister och numer också bloggare hänger runt på olika presskontor och blir uppvaktade som små kungligheter. Det serveras alkohol från förmiddag till kväll, presskontoren trumfar varandra i uppfinningsrik catering och vid avgång delas presentpåsar påsar med pressprover ut. Från början var pressdagarna ett bra sätt för framför allt modejournalister att se kommande säsongs kollektioner samlade, för alldeles efter pressdagarna börjar kläder att lånas ut till fotograferingar. Har du då inte sett kollektionerna så är det risk att du som stylist inte vet vad du ska fråga efter när du själv ska fotografera – plaggen är ju aldrig på plats. Idag presenteras också skönhetsnyheter på pressdagarna, skönhetsnyheter du egentligen kan se när som helst men pressdagarna är ett smidigt sätt att se alla nyheter på en och samma gång. Samtidigt är omständigheterna så generösa och flotta att jag nästan skäms. Särskilt mycket skäms jag när journalister/bloggare blir sedda utanför pressvisningarna när de rensar sina påsar på information och bilder – materialet de behöver i sitt arbete – och slänger det i närmsta papperskorg medan de behåller skönhetsprodukter, scarves och andra fina pressgåvor/produktprover de vill använda privat. Jag antar att man kan ha lite olika förhållanden till sitt uppdrag.

Idag besökte jag ett modeföretag som serverade raw food från Yogayama, bland annat raw falafel. Raw food är, enligt entusiasterna, en ”livsstil för maximal hälsa och skönhet”. I korthet kan man säga att maten tillagas… inte alls. Den ska inte ha varit upphettad till mer än 40 grader och ingredienserna är ekologiska, oftast veganska och det påstås att du får i dig optimalt med vitaminer, mineraler och enzymer när du äter raw. Jag har ätit jättegod raw food, men låt oss konstatera att en kall spiskumminkryddad gummiboll inte är en falafel. Låt oss konstatera att lunchen från Pontus som serverades hos en närliggande PR-firma var mer i min smak: kött, fett och salt.

5 reaktioner på ”Idag: Rawfalafel från Yogayama, hängmörad biff från Pontus”

  1. Jag tycker det är skamlig och så otroligt FEL att bloggare mfl hamstrar produkter för egen vinning och ego istället för att rapporter nyheter, information om dem och tipsa när det faktiskt är någonting som är bra, dåligt, inte lever upp till förväntningars eller är fantastiskt. Och smygreklam spyr jag på, var ärligt istället så får du min respekt och jag klandrar ingen som vill tjäna pengar men det ska göras på rätt sätt och sedan betalas skatt på de. Därför älskar jag när du svara på frågor om pressetik och utbildar alla om vad man får och inte får göra enligt lag. Jag är ingen bloggare men uppskattar ändå denna informationen! Keep up the GOOD and honest work! Du är verkligen en förebild. Ha en bra dag 🙂 Kram

  2. Men nu glömde jag ju det viktigaste, maten så MAGISK ut! Det enkla är oftast det godaste 🙂

  3. Enkelt, snabbt, hemlagat – hurra!
    Enkelt, snabbt, bli bjuden på – också hurra!

  4. Kära Kicki! Vad tycker du om butiken 8T8 på Swedenborgsgatan? Jag köpte en supergod glutenfri ”cheesecake” som smakade som after eight ungefär. Så goda och annorlunda saker man hittar där.

Kommentarer är stängda.