Nu kör vi! Moster Ullas

varumärkesbevis

Jag tycker att alla som bloggar som har ett bloggnamn de känner starkt för ska varumärkesskydda det. Det vore ju förfärligt om det exempelvis dök upp en mattidning som hette Moster Ullas (och det inte var jag som gjorde den), eller en eventbyrå som hette Moster Ullas (och det inte var jag som drev den), eller kanske en sajt som heter Moster Ullas Mat, som kan blandas ihop med min matblogg. Så jag har sökt och fått varumärket Moster Ullas inom de områden som jag kommer att verka. Så tycker jag alla bloggare ska göra! Det kostar en eller ett par tusenlappar, beroende på inom hur många verksamhetsområden du vill äga ditt varumärke (mitt kostade 3600 kr), och är lite knepigt att förstå vilka verksamhetsområden man ska söka varumärkesskydd för, men det senare kan man få jättebra hjälp per telefon från handläggare på Patent- och registreringsverket (PRV). Läs mer på PRVs hemsida! Vem vet, någon dag kanske du vill öppna en restaurang som heter som din matblogg, då är det skönt att äga sitt varumärke!

Nästa vecka ska jag berätta mer om Moster Ullas matbloggevent.

2 reaktioner på ”Nu kör vi! Moster Ullas”

  1. Det var ett vettigt tips. Själv har jag inte det behovet för jag har inga kommersiella ambitioner men det var ett bra tips för andra. Jag tror inte många tänker i de här banorna. Jag gör det själv eftersom jag jobbat ett par år som patentkonsult men just såna här saker kan ovetande privatpersoner gå bet på.

  2. @anders
    Man behöver inte ha kommersiella ambitioner för att vilja äga sitt varumärke. Det räcker ju med att man inte vill att någon annan ska göra något snarlikt som heter likadant. 🙂
    Fan vad coolt att ha varit patentkonsult!

Kommentarer är stängda.