Nytt familjenöje: Fritera

IMG_8439

För länge sedan skaffade min mamma en fritös och som så mycket annat hos henne blev den liggande på köksmaskinskyrkogården (det vill säga: i ett skåp). Tills jag kom och räddade den. Sedan blev den liggande på min köksmaskinskyrkogård ett tag och först i lördags vågade jag använda den. Har haft skräckvisioner av uppflammande olja och brinnande kök, men det var ju inte värre än att koka vatten. Peppar peppar.

Så här på jungfruturen körde jag och Sam Cajsa Wargs delikata förtillagade pommes frites. Det var gott men smaken skilde sig inte nämnvärt från när man gör dem i ugn. Nästa gång ska vi nog våga oss på att göra egna direkt från potatis, kanske med tryffelsmak. Vi har också planer på att fritera kycklingvingar, vårrullar, bananer, zucchiniblommor, aubergine, blomkål och Snickers, så där som man tänker när man just har upptäckt en ny leksak… Vi får se vad som dyker upp på matbordet framöver.

IMG_8438

IMG_8440

IMG_8436