Restaurangtips Palma, Mallorca: Patron Lunares

Menyn på Patron Lunares.

Sugen på en krämig guacamole? Goda tacos som går att få glutenfria? Mört och ytterst delikat kött? Välkomponerade och moderna retrococktails? Då är det dags att åka till Mallorca och leta reda på Patron Lunares!

Patron Lunares är en välkänd och svälbesökt restaurang med många turister, men trots det inte turistig. Kanske för att många gäster är lokalbor, kanske för att den ligger bortanför turiststråken, kanske för att den inte är överdrivet uppskyltad och inkastande till sin natur. Lokalen ser ganska ordinär ut från gatan, först när du kommer in förstår du att du har hamnat på ett modernt och högklassigt ställe. 

Inredningen är retro på gränsen till kitsch och anknyter till öns fiskarhistoria. Menyn är traditionellt spansk, fast upphottad till 2010-tal. Drinkarna innehåller gärna lokala ingredienser. Och atmosfären bland gästerna är generös och inkluderande, här sätter ingen näsan i vädret. När det dessutom går att få Jättejättegoda glutenfria alternativ är det här ett ställe dit en glutenintolerant återvänder så ofta på en semestervecka att hen nästan känner sig patetisk. 

Nom nom.

Välkommen till tacohimlen!

De här små mojutterna är så goda att du kommer beställa in ett extra fat!

Gazpacho.

Mortla din egen guacamole.

In English: I can’t decide whether I like the guests or the food at Patron Lunares in Palma (Majorca) better, but for us gluten intolerants – and for everybody else – the modern Spanish restaurant is a must.