18 chokladbollar senare…

Sedan jag nyligen upptäckte att glutenintoleranta kan äta havregryn har jag haft cravings efter chokladbollar. Så i söndags gjorde jag och mamma en sats. Pappa åt en, Sam är tre och jag åt… 18. Jag trodde jag skulle kunna äta alla men efter 18 smakade de inte gott längre.

Om du har glömt hur man gör är det superenkla receptet så här:

100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
5 dl havregryn

Veva ihop ingredienserna. Rulla till bollar, om du orkar, och rulla bollarna i pärlsocker, kokos eller strössel, om du orkar. Annars kan du äta smeten direkt ur bunken också. Och kaffet kan du byta ut mot likör. Förvara i kylskåp, om det blir några över.

3 reaktioner på ”18 chokladbollar senare…”

  1. Jag bara älskar ditt sätt att skriva! Så opretentiöst och precis som man gör irl. Eller som jag gör i alla fall. Tack! 🙂

  2. Prova att rulla chokladbollarna i kakao nästa gång , det blir supergott!

Kommentarer är stängda.