Tål man inte gluten kan man panera sin fisk i kokosflingor istället.
Igår fick jag fiskcravings (händer nästan aldrig) och köpte rödspätta som jag just kokospanerade. Jag köpte 150 gram fisk/person, vilket motsvarade två ganska stora rödspättafiléer/person.
Jag knäckte två ägg i en tallrik och hällde kokos i en annan. (Det är ju ingen jättekonst att panera fisk, om vi säger så.)
Fina fisken! Hälleflundrafiléer är också gott, liksom torsk. Skiljer inte så mycket i pris.
Jag vispade upp äggen och vände filéerna först i ägg, sedan i kokos. Sedan saltade jag lite. Mitt salt (den grå massan i runda glasburken på bilden) är ett havssalt från franska Ile de Ré, som är stor producent av salt (och ostron). Just det här saltet är kryddblandat (bland annat med rosépeppar) och passar extra bra till fisk. Kristallerna är stora och saltet är väldigt salt så det gäller att salta med lätt hand.
Sedan stekte jag dem på medelhög värme i rapsolja och smör, ungefär 1-1,5 minuter på varje sida.
Igår åt vi fisken med en linsgryta. Resterna av ägget stekte jag upp till omelett.
Men ååå vad gott med kokosfisk! Det måste jag absolut prova. Tack 🙂