Helgen som gick: insalata caprese, grillad älgfilé, västerbottenspaj

IMG_1024

Kommer du ihåg Vänner-avsnittet där Rachel ska göra trifle (tårta i flera lager med kakbotten, vaniljsås och frukt) men kokbokens sidor har klibbat ihop så hon lagar trifle med nötkött i. Och Joey älskar det:
”Custard – good. Jam – good. Meat – goooood.” Lite så kan jag vara när jag äter ibland. Jag lägger lite av allt jag gillar på en tallrik och äter det. I fredags blev det insalata caprese, västerbottenspaj, gazpacho, fuet och tryffelsalami. Inga konstigheter.

Den glutenfria västerbottenspajens recept har jag fått från ekobeauty-bloggaren Hannah och det lyder så här:

300 gram riven ost. 4 ägg. 2 dl grädde. Riven muskot. Osten i smörad form, sen häller du över ägglbandningen. 20-25 min i 225 grader.

Det är alltså en ostomelett i pajform, vilket funkar hur bra som helst! Så bra att jag ska äta det till middag idag igen – köpte nämligen 1,7 kg västerbottensost när jag ändå var igång. På bilden ser du också andra goda saker jag åt i helgen, nämligen helgrillad älgfilé, god marmelad med rätta beskan och mer västerbottenspaj, den här gången med kantareller.