Recept: Potatis- och purjolökssoppa (4 pers)

IMG_7676_2
Skölj en medelstor purjolök och hacka den gröna delen av bladen. Fräs i smör eller olja i en stor kastrull. Skala och skiva 6 medelstora potatisar.

IMG_7677
Fräs potatisskivorna i kastrullen några minuter.

IMG_7679
Slå på en liter vatten och två buljongtärningar (jag använder grönsaks-). Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.

IMG_7683_2
Morta tio vitpepparkorn och slå i soppan. 1/2 tsk mald vitpeppar går också bra.

IMG_7682
Ta grytan av plattan.

IMG_7684
Kör stavmixer tills soppan är jämn och klumpfri. Servera med (ost)mackor.

2 reaktioner på ”Recept: Potatis- och purjolökssoppa (4 pers)”

  1. Enkelt o gott. ÅÅ vad jag gillar dina enkla instruktioner o fina bilder. Tack för all inspo <3

  2. Vad kul att du verkligen lagar maten också! Visst är det enkelt? Jag lagar ju bara enkelt.

Kommentarer inaktiverade.