Man tager vad man haver: Shepherd’s Pie

Jag blev hungrig och tittade i kylskåpet. Där fanns följande rester:

Så jag bestämde mig för att lämna ananasen och coleslawn därhän och göra en variant på Shepherd’s Pie, som är gratinerat potatismostäckt köttfärssås. Det fanns inte så mycket mos så jag gjorde två små formar och kompletterade med bakad potatis med laxröra.


Jag klipper (går fortast, blir minst disk) biffen i bitar.


Jag lägger på tomatsås. Med lite fantasi ligger det nu en köttfärssås här på botten (kött+tomatsås).


Potatimos på. In i ugnen sista 15-20 minuterna på bakpotatisen.

Hade jag haft gammal spagetti i kylen istället för potatismos hade jag kunnat göra likadant och kalla det pastagratäng. Då hade jag lagt spagettin underst, köttet ovanpå och tomatsåsen överst. Rester är kul att stoppa i ugnen!

Om ugnen funkar. Det gör inte min. Se twitterkonversationmonolog med Stockholm Gas (läs nerifrån). Gud ske pris att jag hann baka potatisen (i 225 grader) innan ugnen la av.


2 reaktioner på ”Man tager vad man haver: Shepherd’s Pie”

  1. Så enkelt och så gott. Jag sparar alltid resterna med intentionen att göra nåt av dem, men efter två-tre dagar brukar de åka i kompostpåsen bara för att jag inte hajar VAD jag ska göra med dem… Så tack för detta tips- ska testa det o pastavarianten vid första bästa tillfälle 🙂

Kommentarer är stängda.