Tips: Stirrings Simple Mojito-mix

IMG_8772

För inte så länge sedan hade jag en middagsgäst som körde bil och plockade därför tveksamt upp den här flaskan från Stirrings på Systembolaget. Det är en mojitomix som blandas med sodavatten för en god, alkoholfri drink, en så kallad nojito. Jag piffade nojiton med hackad mynta och trodde att min gäst främst var artig som sa att den var god.

Nu har jag provat den själv och dammit, den smakar verkligen gott! Lite syrlig, lite söt och så myntasmak på det. Självklart går den att pimpa med rom för alkococktails också, men det behövs faktiskt inte. Perfekt för kvällar när man vill ha festligt på middagen eller bara framför TV:n men inte vara tung i huvudet dagen efter. Eller för den som är gravid, kör bil, detoxar eller av andra skäl inte kan dricka alkohol.

Endast naturliga ingredienser: vatten, limejuice, rörsocker, aromämnen från lime och mynta, askorbinsyra. Bör göras på is och serveras riktigt kall. Jag noterade att Systembolaget har fina alkoholfria alternativ, fanns goda juicer som jag också blev sugen på att prova.