Recept: Lövbiffsrullader med färskost och skinka (2 pers)

IMG_8832

När du väl har börjat rulla ihop din mat går det inte att sluta. Så i veckan gjorde jag lövbiffsrullader och serverade, precis som med skinkrullarna, med ostgratinerade grönsaker. 3-4 rullar/person är lagom. Jag antar att det här är GI-vänlig mat, eller om det är LCHF det är, jag vet inte så noga. Gott är det i alla fall!

Jag använde laktosfri mjukost,lövbiff, prosciutto och broccoli samt squash.  Och en gammal ost jag hade i kylen.

IMG_8827

Laktosfri färskost är i det närmaste smaklös, så den måste pimpas med kryddor man gillar. Jag använde grillkrydda och citronpeppar. Jag rörde ihop kryddorna och osten med en gammeldags smörkniv av trä som på grund av sin lätta svikt sedan passar utmärkt att bre smeten på köttet med.

IMG_8830

Sedan bredde jag smeten på köttet, som jag hade lagt på en skinkskiva.

IMG_8831

Som sedan rullades ihop. Och så gjorde jag om det tills jag hade tre rullader/person.

IMG_8833

Jag tror att jag egentligen här borde ha stuckit en tandpetare genom rulladerna men det struntade jag i. Det gick bra ändå, även om mycket av osten hamnade utanför rulladerna innan de var färdigtillagade. För först fräste jag dem lite i en gryta.

IMG_8834

Och sedan satte jag lock på grytan och lät den stå i ugnen i 20 minuter.

IMG_8837

Sedan tog jag mig ett glas gott rött vin för att börja orka med de tråkiga grönsakerna.

IMG_8842

Jag gjorde små fina broccolibuketter och tärnade zucchini.

IMG_8838

Jag kokade broccolin tre minuter, la sedan i zucchinitärningarna och lät koka två minuter till. Sedan slog jag av vattnet, la grönsakerna i en form, hyvlade över ost och ställde in den i ugnen. Grönsakerna och osten fick stå så lång tid som det var kvar på rullarna, cirka sju minuter.

IMG_8850

Sedan var allt klart.

IMG_8846

Så vi åt. Det goda ostspadet från rulladgrytan åt Sam upp med hjälp av ett mjukbröd. Jag nöjde mig med ostgrönsaker och ostrullader.

IMG_8848

2 reaktioner på ”Recept: Lövbiffsrullader med färskost och skinka (2 pers)”

  1. Lagade dessa (med vitlöksost som du föreslog) o Mannen hamnade i Njutningscoma efteråt. Han t om sa att det var helt okej att jag lagt en smärre förmögenhet på skor o smink den senaste tiden. Fler recept tack! 😀

Kommentarer är stängda.