Restaurangtips London: Prêt-à-Portea på The Berkeley

IMG_0893

Innan jag hade hundar reste jag mer än vad jag gör nu. Jag brukade till exempel vara i London fyra gånger per år, både för att shoppa, träffa vänner och äta. En gång övertalade jag mina vänner att hänga med på fashion afternoon tea, så kallat Prêt-á-Portea, på lyxhotellet The Berkeley i Kensington.

I en engelsk afternoon tea börjar man oftast med sandvikare (sandwiches) och äter sedan sötsaker. Sötsakerna har på Prêt-à-Portean inspirerats av modevisningar: Kreatören av de små bakverken går på London Fashion Week för att sedan återskapa nyckelplagg och -accessoarer som kakor och bakelser. Bakverken byts ut efter modesäsongerna. Jättefint – men inte speciellt gott, om man ska vara ärlig. Sandvikarna är däremot väldigt goda, men kanske inte värda £39 + 12,5 % påtvingad dricks plus vad champagnen, som man ju vill ha, kostar.

Möjligt att få goda glutenfria alternativ om man förvarnar vid bokning.

IMG_0898
Fint porslin.

IMG_0903
Sandvikarna var inte bara brödsnittar utan såna här små läckerheter också.

IMG_0905
Mer söt – i dubbel bemärkelse – än god.

IMG_0920
Fina doggy bags. Bakelserna blev dock aldrig uppätna…