Restaurangtips London: The Bloody Oyster Foodtruck

Urbant sommarhäng på South Bank, London.


Tror du att Moët & Chandons champagnetruck är den bästa foodtrucken som finns? Fel, fel, fel! I London finns nämligen The Bloody Oyster, med underrubriken *Oysters*Bloody Marys*Cocktails*, en foodtruck med främst ostron och cocktails men även hamburgare, öl, vin och några ambulerande maträtter på tema hipster/modernt klassiskt/förfinad husmanskost (idag: kall grön ärtsoppa, skinkkroketter). Den gömmer sig vanligtvis på South Bank vid South Bank Center (tänk sidan av Royal Albert Hall). Jag besökte den förra sommaren och vinglade därifrån på synnerligen bra humör, i vintras har den varit försvunnen, kanske för att det bara finns 73 platser inne i den gamla dubbeldäckaren och för att den urbana charmen hos de fem uteborden på en stenig bakgata utanför ett parkeringshus inte riktigt funkar i snöglopp. Men idag hittade jag den igen. Lycka!

Egentligen gillar jag små ostron, för jag upplever dem generellt som mindre sladdriga i munnen, men The Bloody Oyster serverar mycket fina, stora ostron som är fasta i köttet. Ostronfarmen heter Harty Oysters och ligger i Dungarvan på södra Irland. Du som brukar äta på kända ostronrestaurangkedjan Wright brothers känner säkert igen dem. 12 pund för halvdussinet är helt rimligt!

Naked Oysters från Dungarvan, 12 pund/6 st.

Autentiskt: Alg vid parkeringshus.

Genial kombo.

Egentligen ville jag ha picknick i en park men det här går ju också bra.

Posted in Okategoriserad

Comments are closed.