När du väl har börjat rulla ihop din mat går det inte att sluta. Så i veckan gjorde jag lövbiffsrullader och serverade, precis som med skinkrullarna, med ostgratinerade grönsaker. 3-4 rullar/person är lagom. Jag antar att det här är GI-vänlig mat, eller om det är LCHF det är, jag vet inte så noga. Gott är det i alla fall!
Jag använde laktosfri mjukost,lövbiff, prosciutto och broccoli samt squash. Och en gammal ost jag hade i kylen.
Laktosfri färskost är i det närmaste smaklös, så den måste pimpas med kryddor man gillar. Jag använde grillkrydda och citronpeppar. Jag rörde ihop kryddorna och osten med en gammeldags smörkniv av trä som på grund av sin lätta svikt sedan passar utmärkt att bre smeten på köttet med.
Sedan bredde jag smeten på köttet, som jag hade lagt på en skinkskiva.
Som sedan rullades ihop. Och så gjorde jag om det tills jag hade tre rullader/person.
Jag tror att jag egentligen här borde ha stuckit en tandpetare genom rulladerna men det struntade jag i. Det gick bra ändå, även om mycket av osten hamnade utanför rulladerna innan de var färdigtillagade. För först fräste jag dem lite i en gryta.
Och sedan satte jag lock på grytan och lät den stå i ugnen i 20 minuter.
Sedan tog jag mig ett glas gott rött vin för att börja orka med de tråkiga grönsakerna.
Jag gjorde små fina broccolibuketter och tärnade zucchini.
Jag kokade broccolin tre minuter, la sedan i zucchinitärningarna och lät koka två minuter till. Sedan slog jag av vattnet, la grönsakerna i en form, hyvlade över ost och ställde in den i ugnen. Grönsakerna och osten fick stå så lång tid som det var kvar på rullarna, cirka sju minuter.
Sedan var allt klart.
Så vi åt. Det goda ostspadet från rulladgrytan åt Sam upp med hjälp av ett mjukbröd. Jag nöjde mig med ostgrönsaker och ostrullader.
Ja, varför är det så gott med rullat?! Måste prova dessa, ser jättegoda ut 🙂
Lagade dessa (med vitlöksost som du föreslog) o Mannen hamnade i Njutningscoma efteråt. Han t om sa att det var helt okej att jag lagt en smärre förmögenhet på skor o smink den senaste tiden. Fler recept tack! 😀