Kategoriarkiv: Mobilbloggat

Restaurangtips Paris: La Société och Tigre qui pleure

Jag har ätit många goda middagar på många trevliga restauranger i Paris. Under modeveckan i mars åt jag för andra gången Tigre qui pleure (gråtande tigern), en av de godaste kötträtter jag har ätit i Frankrike.   
Enligt Wikipedia är gråtande tigern en asiatisk rätt, men jag tycker den är en typisk fransk bistrorätt med asiatiska kryddor. En tunn asiatisk dressing med chili och koriander piffar det möra köttet (som för övrigt inte är tigerkött, rätten har fått sitt namn av att en hittepåtiger blev ledsen när den jättegoda maten tog slut). 

Rätten blev ännu godare av att ätas på den exklusiva restaurangen La Société, som andas dyrt och utvalt på samma sätt som Teatergrillen. Lokalen är dock betydlig mer modern och ungdomlig. 

 

Lunch/brunch: Västerbottensquesadilla

bild-2
Lyckan när jag hittade glutenfria tortillabröd i snabbköpet! Med lite bladspenat, västerbottensost och rökt skinka gjorde jag idag quesadillas till lunch. Jag lägger fyllningen mellan två ”pannkakor” och steker på hög värme i stekpanna. Quesadillan serverades med insalata caprese (buffelmozzarella, tomater, basilika). Viktigt med smakrik skinka eftersom osten annars tar över. Mmmm.

IMG_3162