Recept: Glutenfri smördegspizza med grönkål och ost

Igår testlagade jag en rätt från Allt om mat, en grönkålspizza på smördegsbotten som var jättelätt att göra! Vem som helst kan faktiskt lyckas med den. Du behöver: 1 strimlad rödlök 1 msk smör (och lite mer smör och eventuellt lite rapsolja) 1 dl vatten 1 generöst msk socker 100 gram grönkål 1 förpackning smördeg

Read more [+]

3 viktiga saker att tänka på när du gör müsli

Jag har ju gjort müsli förut, men det var ett tag sedan. Så länge sedan att jag inte hittade igen receptet trots att det ligger på min egen blogg utan fick improvisera lite. Och det går ju bra när det gäller müsli. För trots att jag kanske inte gjorde den ultimata müslin, så är den

Read more [+]

Recept: Mangosalsa

När det är varmt ute längtar jag ofelbart efter grönsaker. Har de senaste dagarna ätit bland annat insalata caprese och vitlöksfräst broccoli (och jag gillar inte ens broccoli). Och flera gånger i veckan gör jag en mangosalsa. Jag gör den efter jag-tager-vad-jag-haver-principen där alla möjliga grönsaker kan delta, de enda kraven jag har är mango,

Read more [+]

Bästa grilltillbehöret: Tsatsiki

Av någon anledning (kyliga kvällar) har det blivit mycket klassiska husmanskosttillbehör till grillningen i sommar: pommes frites, ris, gräddsås. Men nu när värmen är här längtar jag efter helt andra tillbehör, som grönsaker (innehåller mer vatten än pommes frites) och kalla såser (kalla). Igår blev det dags att göra årets första tsatsiki, som jag går

Read more [+]

Sommarens godaste drink: Daisy Beauty 2014

Jag är faktiskt helt briljant ibland. Särskilt när jag hittade på sommarens bästa drink/cocktail/grogg Daisy Beauty 2014. Alla som har testat den gillar den! När jag inte äter så jobbar jag (och inte helt sällan gör jag båda samtidigt). Jag jobbar på (och deläger) ett mode- och skönhetsmagasin som heter Daisy Beauty och när vi

Read more [+]

Tips för middagsrester: Ugnsomelett

En ugnsomelett är ett utmärkt sätt att göra något gott av gamla middagsrester, speciellt grillrester och potatis gör sig utmärkt i denna äggrätt. Glutenfritt, dessutom! Det viktiga när du gör ugnsomelett är att du har lök i någon form i omeletten (gul lök, purjo- eller salladslök), och den fräser du i stekpanna innan du lägger

Read more [+]

Recept: Världens godaste köttsoppa (4 pers)

Det här är världens godaste köttsoppa och kanske onödigt krånglig, eftersom jag silar buljongen två gånger, jag är säker på att en gång går lika bra. Men så här gjorde jag i alla fall. Tina en älgbröstkorg som du har liggande i frysen. Såga upp den. Ta fram säsongens rotfrukter som du köpte för 2,90

Read more [+]

Recept: LCHF/glutenfri laxpaj

Det är ju himla tur att sån här LCHF (eller var det GI?) är poppis, det gör det betydligt enklare att hitta glutenfria maträtter. Till exempel fick jag ett finfint recept på laxpaj av en bantande kompis. Jag modifierade det efter vad jag själv var sugen på den dagen; i original görs fyllningen på crème

Read more [+]

Recept: Baconbroccoli (2 pers)

Koka upp en gryta med vatten. Medan du väntar på att vattnet ska koka skär du ett broccoliträd i fina små buketter. När vattnet kokar – salta. Släng de små buketterna i det kokande vattnet. Medan broccolin kokar förereder du resten av maten. Olja en ugnsfast form i lagom storlek (jag använder rapsolja). Rulla ut

Read more [+]

Recept: Hovmästarsallad (4 pers)

Gravad lax är bland det godaste man kan äta så här års. Eller rökt lax, eller pepparlax, eller kall lax i någon annan form. Och då vill man gärna ha något gott till laxen också, exempelvis något med potatis. Då kan man göra en väldigt enkel hovmästarsallad. Den funkar också utmärkt på picknick och går

Read more [+]