Trend: Mer streetfood med Bun Bun

Streedfood är trend, jag bloggade om fastfood de luxe redan i våras. Nu dyker streetfoodbilar upp i centrala Stockholm mest hela tiden tycker jag. Som Bunbun-bilen som stod mitt i Vasastan på lämplig lunchtid härom veckan.

Igår: Dill Sthlm pop-up

När våra vänner från London var på besök i somras fick vi veta att i London är det trendigt med pop-up- restauranger. En pop-up-restaurang finns bara till under några veckor och oftast i otippade lokaler. Lite besviket konstaterade vi att Stockholm låg efter (annars brukar vi faktiskt ligga före med mattrender, har vi märkt). Men

Read more [+]

Kom igen, Hemglass!

Det här är det roligaste jag har gjort idag – köpt glass från glassbilen för första gången på 30 år! Hemglass borde vara Sveriges mest framgångsrika matleverantör, inte bara för att frysta varor håller sig frysta från butik till kök utan också för att: 1. Glassbilen är retro och vintage är mode. 2. Glassbilen hemleverar

Read more [+]

Nyhet: Yoghs

Frozen yogurt har länge varit väldigt populärt i USA; här i Sverige har det mest varit något vi har sett på TV. Tills nu. För på Grev Turegatan i Stockholm finns nu ett frozen yogurt-ställe, Yoghs. Deras ”glass” är laktosfri så gissa om jag ska hänga där i sommar! Nästa vecka ska jag göra pedikyr

Read more [+]

Tre är en trend: Fastfood de Luxe

Idag var det återigen dags för pressdagar, vilket innebär att presskontor håller öppet hus under några dagar för att journalister ska kunna se kommande säsongs nyheter. I konceptet ingår också att de trendkänsliga och/eller glamourösa PR-byråerna bjuder på mat och dryck och ofta ser man här vad huvudstadens innefolk ägnar sig åt på sin fritid.

Read more [+]

Varm Brie-tårta med hjortronsylt

Den varma Brie-tårtan trendar på matbloggarna, så jag tänkte ge den en chans på nyår. En Brie-tårta är en hel Brie-ost som gärna får vara omogen (hård). Den bakas hel i ugn (225 grader, 20 minuter) så den blir lite puffig utanpå och skvalpig inut. Sedan äts den som efterrätt med exempelvis nötter, honung och

Read more [+]

Tre är en trend: Gräddbullen

Inom mode säger man ”tre är en trend”. Det betyder att när du har sett något tre gånger kan du säkert säga att det är en trend. Typ när du har sett tre stickade toppluvor med pälsbolle på stan vet du att hela Stockholm kommer att gå runt i dem kommande vinter, eller när tre

Read more [+]