Recenserat: Le Rouge

På bilden ovan ser du det glutenfria bröd en av huvudstadens dyraste restauranger, Le Rouge, erbjuder sina gäster. Det är en av flera anledningar till att jag inte kommer att gå dit igen. Men låt mig ta det från början. För flera år sedan firade jag min födelsedag på Le Rouge. Det var dyrt i

Read more [+]

Bartips: Mikkeller & Friends med 4 glutenfria öl

På Döbelnsgatan i Stockholm ligger Mikkeller & Friends, snyggt ihopbyggt med intilliggande Bierhaus. Mikkeller är egentligen ett ölmärke, eller egentligen en dansk gubbe, men runtom i världen (Hello, Bangkok! Hello, San Fransisco!) finns också barer. Och en har då öppnat på Döbelnsgatan 25. Mikkeller har inte mindre än fyra (4) glutenfria öl att välja på,

Read more [+]

Ny bekant: shisoblad

Mandarin Oriental är en überlyxig hotellkedja med trevliga rum och ännu trevligare barer och restauranger så när jag var i London tidigare denna månad hälsade jag på för lite mat och dryck. På Mandarin Bar fann jag, förutom anmärkningsvärt god service, också shisoblad (Perilla Frutescens): en asiatisk kryddört, släkt med mynta,som ofta används i matlagning

Read more [+]

Sommarens bästa rosé: Miraval

För ett par månader sedan anordnade jag tjejmiddag med tema rosé. Alla gäster kom med en flaska rosé och så jämförde vi. Populära på bordet vid detta amatörernas men storkonsumenternas rosévinstest var kändisviner (tips: Hannahs och Amandas är jätteäckligt) och kvällens favorit blev en okänd italienare, Albia. Som värdinnegåva fick jag under kvällen Miraval, Brad

Read more [+]

Testat: Moët et Chandon Ice Impérial

Det bästa med gäster är att de ofta kommer med nya smakupplevelser i present, som den nya champagnen Ice Impérial från Moët & Chandon, speciellt framtagen för att drickas med is. Det är en halvtorr champagne gjord på pinot noir, pinot meunier och chardonnay-druvor. Sällskapet igår försökte definiera skillnaden på den här och andra champagner.

Read more [+]

Sommarens godaste drink: Daisy Beauty 2014

Jag är faktiskt helt briljant ibland. Särskilt när jag hittade på sommarens bästa drink/cocktail/grogg Daisy Beauty 2014. Alla som har testat den gillar den! När jag inte äter så jobbar jag (och inte helt sällan gör jag båda samtidigt). Jag jobbar på (och deläger) ett mode- och skönhetsmagasin som heter Daisy Beauty och när vi

Read more [+]

Sveriges äckligaste bubbelvatten: Dufvemåla

Med en liten bismak av magsaft. Mmmm.

Julklapp till mig: Coppola

Mitt röda favoritvin är zinfandeln på bilden. Av någon dum anledning finns den bara på vissa restauranger (till exempel min förra kvarterskrog, där bilden är tagen) och inte på Systembolaget, så den önskar jag mig i julklapp tack så mycket.

Sjukt god champagne: Moët Chandon 2004 Grand Vintage

När jag inte äter så jobbar jag. På riktigt, jag gör bara de sakerna i mitt liv, förutom promenerar med hundar och sover. Jag jobbar på Sveriges främsta skönhetstidning och i mitt jobb får jag göra fantastiska saker. Som gå på pressvisning hos Dior och dricka fin champagne. I vanliga fall gillar jag nästan uteslutande

Read more [+]

Restaurangtips London: Balthazar

Det berömda originalet finns i New York, men visst är det här en restaurang i samma stil (fransk bistro) och med samma ägare. På modeveckorna är det fullt av le beau monde här, och annars är det så chict som det blir i London. Själv åt jag ostron. Laxen som sedan följde var lite torr,

Read more [+]