Restaurangtips Köpenhamn (eller inte): Bror

Köpenhamn är en rolig stad för oss som gillar mat. Medan de roligaste nyheterna i Stockholm är sydamerikanska, håller danskarna fortfarande på att utveckla det moderna nordiska köket där sällsynta örter handplockas i det vilda av Bröderna Landby, alla delar av djuret ska lagas till och du inte helt sällan hålls ovetande om vad du

Read more [+]

3 viktiga saker att tänka på när du gör müsli

Jag har ju gjort müsli förut, men det var ett tag sedan. Så länge sedan att jag inte hittade igen receptet trots att det ligger på min egen blogg utan fick improvisera lite. Och det går ju bra när det gäller müsli. För trots att jag kanske inte gjorde den ultimata müslin, så är den

Read more [+]

Pickla, lägg in och konservera

Jag tycker inlagda saker är väldigt goda och har alltid trott att det är svårt att lägga in (pickla). Men när jag väl kollade så var det så klart löjligt enkelt, i alla fall om du använder en klassisk 1-2-3-lag. Den består av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Detta värms

Read more [+]

Recenserat: Punk Royale

I en medvetet anspråkslös lokal på hipsterstadsdelen Söder i Stockholm finns några väldigt roliga kockar. Jocke Almqvist och Kalle Nilsson har öppnat lilla restaurangen Punk Royale ihop och serverar där skojig och mestadels jättegod mat till matpretentiösa människor som mig själv. Namnet på restaurangen ska liksom prissättningen signalera att ”här tar vi inte mat på

Read more [+]

Salladstips: Grönkål med granatäpple och blodapelsin

Sällan har mina instagramvänner varit så engagerade som när jag igår tillagade den omåttligt trendiga grönsaken grönkål. Hipsters är vi allihopa! Grönkålen är vitaminproppad (A, C och E), god och enkelt att tillaga. Den något träiga kvaliteten hos de grova bladen är enkel att komma tillrätta med. Först skär du bort de hårda stjälkarna och

Read more [+]

Lunch idag: Biffsallad på Vapiano

Det är lätt att felaktigt tro att Vapiano inte är ett bra alternativ för glutenkänsliga personer, men där finns faktiskt goda sallader. Jag äter den enklaste salladen med grillat kött (sägs vara oxfilé, jag är tveksam) och caesardressing och parmesan. Vapianos caesardressing är majonnäsbaserad, som sig bör, så den här rätten funkar även för laktosintoleranta.

Read more [+]

Tips för middagsrester: Ugnsomelett

En ugnsomelett är ett utmärkt sätt att göra något gott av gamla middagsrester, speciellt grillrester och potatis gör sig utmärkt i denna äggrätt. Glutenfritt, dessutom! Det viktiga när du gör ugnsomelett är att du har lök i någon form i omeletten (gul lök, purjo- eller salladslök), och den fräser du i stekpanna innan du lägger

Read more [+]

Middagstips: Ugnsomelett med vårlök och potatis

Jag hade helt glömt bort att det går att göra omelett i ugn, men det är ju både enkelt och praktiskt! Till formen ovan hade jag sex ägg. Omeletten är piffad med kall, kokt och sedan stekt potatis (rester) och vårlök (rester). Serverades med chilistekt spenat. 200 grader i 25 minuter blev lagom. Middagen lagade

Read more [+]

Pastagratäng med salsiccia

På helgerna gör jag gärna en stor form med pastagratäng. Den blir lika god när den värms sedan under veckan. I den här har jag majspasta (ICAs glutenfria skruvar, funkar jättebra i en lite sötare gratäng som den här med ärtor och morötter). I övrigt är det fint skuren och stekt tryffelsalsiccia, kokta gröna ärter,

Read more [+]

Recept: Världens godaste köttsoppa (4 pers)

Det här är världens godaste köttsoppa och kanske onödigt krånglig, eftersom jag silar buljongen två gånger, jag är säker på att en gång går lika bra. Men så här gjorde jag i alla fall. Tina en älgbröstkorg som du har liggande i frysen. Såga upp den. Ta fram säsongens rotfrukter som du köpte för 2,90

Read more [+]